DESERT SA JAGODAMA GOTOV ZA 5 MINUTA
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 3 žlice kristal šećera
- 2 limuna
- 2 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 250 g mascarpone sira
- 100 g piškota
- 50 g pistacija
Priprema:
Oprane i očišćene jagode izrežite na manje komadiće, stavite u zdjelu te pomiješajte sa sokom 2 limuna i 3 žlice kristal šećera. Ostavite u frižideru 30 do 60 minuta, da puste sok. Bjelanjke izmiksajte sa šećerom u prahu, a žumanjke zasebno izmiksajte sa mascarpone sirom. Spojite bjelanjke sa smjesom žumanjaka pažljivo miješajući špatulom, laganim kružnim pokretima.U čašice stavite: malo razlomljenih piškota, natopite sokom koje su pustile jagode zajedno sa komadićima jagoda, a zatim dodajte i mascarpone kremu. Ponovite redoslijed dok ne popunite čašice. Pistacije ogulite, sitno narežite i pospite na vrh, netom prije serviranja.
0 komentari:
Objavi komentar