srijeda, 31. svibnja 2017.

Kora od krompira – najbolji prirodni lijek za sijede

Kora od krompira – najbolji prirodni lijek za sijede






Postoji mnogo različitih boja za kosu na tržištu koje su vrlo korisne za bojenje sjede kose. Dobra stvar oko ovih boja je što će obojiti vašu sijede dlake ali je loša stvar što je u njima mnogo hemikalija koje mogu da oštete vašu kosu. Vaš najbolji izbor jeste da koristite prirodne proizvode. Ako imate sijedu kosu i želite da vratite prirodnu boju svoje kose onda definitivno trebate probati ovaj prirodni pripravak protiv sijede kose. Postoji mnogo prirodnih lijekova za prekrivanje sjedih vlasi ali ovo je jedan od najboljih.



Upute:
Ovaj prirodni pripravak je jednostavno i lako za napraviti, samo trebate slijediti ove upute. Prvo trebate oguliti 5 krompira i skupiti svu oguljenu koru krompira. U lonac ulijte 2 čaše hladne vode a zatim dodajte koru od krompira. Stavite lonac na izvor topline i čekajte da prokuha, kad prokuha smanjite temperaturu i lagano pirjati pet minuta. Nakon pet minuta uklonite lonac sa vatre i ostavite da se ohladi. Kad se smjesa ohladi, morate je procijediti i staviti u zdjelu. Dodati malo ružmarina ili ulje lavande (za miris) i možete prebaciti smjesu u staklenku i zatvorite sa poklopcem.



Kako koristiti ljusku od krompira protiv sijedih?
Prije nanošenja tečnosti od ljuske krompira, kosu operite na standardni način, šamponom, nakon toga izmasirajte kosu sa ovom smijesom ili nanesite sa četkom za farbanje na dijelove gdje imate sijede vlasi.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive