srijeda, 31. svibnja 2017.

VEĆ JE POSTALA HIT A JAGODE TEK POČELE…PITA SA JAGODAMA

VEĆ JE POSTALA HIT A JAGODE TEK POČELE…PITA SA JAGODAMA




Fotografija korisnika/ce Kuhinja Recepti Ideje.





Sastojci


  • 300 g lisnatog testa
  • 125 g krem sir
  • 50 g prah šećera
  • 250 g jagoda
  • 1 kašičica vaniling ekstrata ili vanilla paste
  • i još:
  • 1 manje jaje
  • 1 kašičica šećera

Priprema

1.
Uključiti rernu na 200°C da se greje dok vi pripremite sve ostalo.
2.
Jagode oprati, osušiti i iseći na listiće, otprilike na 4 listića, ako su manje a ako su veće na više.
Krem sir, sobne temperature, umutiti sa šećerom u prahu, dodati vanilu i sjediniti sve zajedno.
3.
Lisnato testo otvoriti ( po želji, lisnato testo možete napraviti i sami, ja nisam imala vremena i koristila sam smrznuto, koje sam prethodno ostavila u frižider da se odledi ) sredinu testa ostaviti u komadu a stranice iseći na trakice, donji i gornji deo ostaviti malo veći.
4.
Na sredinu testa naneti pripremljen fil od krem sira i preko poređati isečene jagode. Donji i gornji deo, koji je malo veći, preklopiti preko sira i jagoda, tako da vam fil ne curi a isečene trakice preklapati jednu preko drugože, malo ukoso.
Pre nego što preklopite gornje trakice, duži deo testa preklopiti preko gornjeg dela fila i završiti sa trakicama.
Radite sve ovo što brže možete da vam testo ostane hladno.
5.
Premazati sa umućenim jajetom,posuti sa kristal šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni, oko 25 do 30 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.
Pečenu piti ohladiti, iseći na parčiće, posuti sa prah šećerom i poslužiti.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive