FANTASTIČAN RUČAK ZA 20 MINUTA...NAKON OVOG RECEPTA TIKVICE ĆETE VOLJETI JOŠ I VIŠE
Sastojci
- 3 tikvice (malo veće, ne baš one najmanje)
- 2 žlice maslonovog ulja
- 3 mlada luka
- 1 manja vezica bosiljka
- 150 g naribanog sita (edamer, ementaler …)
- 2 jaja
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 2 režnja češnjaka
- malo muškatnog oraščića
- sol, papar
- po želji peršin, vlasac
- 2 žlice parmezana
Priprema
1.Zagrijte pećnicu na 200°C.
Tikvice, operite, osušite i narežite na tanje ploškice. Posolite.
Narežite mladi luk, nasjeckajte bosiljak i naribajte sir.
Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i onda pomiješajte sa lukom, bosiljkom i sirom.
Posudu za pečenje premažite sa one 2 žlice ulja pa u njoj rasporedite pripremljene tikvice
2.
Izmutite jaja, umiješajte vrhnje, nasjeckani češnjak, malo posolite i popaprite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Prelijte preko tikvica.
Pecite u pećnici nekih 15-tak minuta pa onda pospite parmezanom i dopecite još nekih 5 minuta da dobijete rumenu boju.
Posluživanje
Poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog.Umijesto tikvica mogu se na isti način spremiti i patlidžani .
0 komentari:
Objavi komentar