ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

EVO ZAŠTO SU SVI POLUDJELI ZA PUNJENIM PAPRIKAMA MOJE MAME

EVO ZAŠTO SU SVI POLUDJELI ZA PUNJENIM PAPRIKAMA MOJE MAME


 



Sastojci  

Meso:

  • 70 dag miješanog mljevenog mesa
  • 2 kom sitno sjeckanog glavice luka
  • 3 čena sjeckanog češnjaka
  • 1 žlica mljevene slatke paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 6 žlica riže
  • 1 žlica sitno sjeckanog peršina
  • 1 žlica vegete

Ostalo:

  • 1 kg paprika
  • 1/2 dl maslinova ulja
  • 2 velike žlice brašna
  • 1 grančica lišća celera
  • 2-3 velike žlice koncentrata rajčice
  • malo soli


Priprema

1.
Paprike, najbolje tankih stijenki i babure, očistite od sjemenki, tako da je držite za peteljku i stišćete palcem u krug oko kocena peteljke, vrteći je u ruci i tako dobijete rupu iz koje je lako izvaditi sjemenke.
2.
U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke .
3.

Dobro izmješajte ,probajte da vidite da li je dobrog okusa (neće vam ništa biti od malo sirovog mesa).
4.
Smjesom napunite paprike .
5.
U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
6.
U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.
7.
Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
8.
U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.
9.
Poklopite i kuhajte 20 minuta u expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.
10.
Poslužite vruće sa dosta umaka.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive