ponedjeljak, 29. svibnja 2017.

TUFAHIJE ORGINALNI RECEPT KOJI TREBATE PROBATI

TUFAHIJE ORGINALNI RECEPT KOJI TREBATE PROBATI


 






Sastojci


  • 8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
  • 200 g šećera
  • 80 g oraha
  • 1 bjelance
  • 1 limun
  • 1 Šlag hit Dolcela
  • 1 l vode
  • 2 Vanilin secera


Priprema

1.
Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
2.
Jabuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
3.
Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
4.
Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
5.
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
Posluživanje
Prije posluživanja na tufahije stavite po žlicu šlaga.
Savjet
Umjesto jabuka možete koristiti kruške.
IZVOR: Coolinarika.com
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive