ŠEHERZADA TORTA: NE PEČE SE I GOTOVA ZA 20 MINUTA
Šeherzada torta je veoma ukusna torta i veoma brza i laka za pripremiti. Kada jednom probate ovu tortu nećete moći odoliti a da je ne napravite još nekoliko pua.
Sastojci koji su vam potrebni:
- litar i po mlijeka
- 14 kašika šećera
- 5 pudinga od karamele
- 250g putera
- 500g šlaga
- 500ml kisele vode
- 600g keksa petitbeurre
- Image result for šeherzada torta
PRIPREMA TORTE
Odvojite 2 dl mlijeka i dodajte 5 vrećica pudinga te dvije kašike šećera i ostaviti sa strane. Preostalo šećera istopite dok ne dobijete karamel. U to dodajte ugrijano mlijeko.Nakon što se sve dobro sjedini i provri dodajte smjesu sa pudingom te kuhajte sve dok se ne zgusne. Puding ostavite da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
Posebno umutite 500g šlaga sa kiselom vodom. Nakon toga redajte tortu u tepsiju na sljedeći način: keks, fil, šlag – keks, fil, šlag itd. Tako napravite 4 reda i obložite tortu sa šlagom.
Tortu ostavite nekoliko sati da se dobro ohladi i da se ukusi ujedine.
0 komentari:
Objavi komentar