srijeda, 31. svibnja 2017.

OVAJ RUČAK MI JE SERVIRALA NEKI DAN PRIJATELJICA I ODMA SAM MORALA DA GA NAPRAVIM PA DIJELIM SA VAMA

OVAJ RUČAK MI JE SERVIRALA NEKI DAN PRIJATELJICA I ODMA SAM MORALA DA GA NAPRAVIM PA DIJELIM SA VAMA









Sastojci


  • 1/2kg mljevenog mesa(junetina)
  • 1 crveni luk
  • 4 manja čena češnjaka
  • 1 žlica vegete
  • 1 mala žlica crvene slatke paprike
  • 3 grančice peršina
  • sol i papar po ukusu
  • 10 srednjih krumpira
  • 3 jaja,1 kiselo vrhnje

Što se tiče vegete,papra i soli,navedena količina se dodaje mesu,za krumpire dodamo iznova,ovisi o želji.


Priprema

1.
U posudu ulijemo  ulja da pokrije dno,dodamo kapulu(crveni luk) i češnjak te dinstamo par minuta. Zatim dodamo  mljeveno meso te dinstamo dok meso ne promijeni boju.

2.
Maknemo sa vatre,dodamo mesu sol,papar,vegetu,slatku crvenu papriku i malo peršina.
3.
Krumpire očistimo,izrežemo na ploške,dodamo im soli,vegete i papra te dobro izmiješamo.
4.
Nauljimo dno tepsije,slažemo red krumpira,red mljevenog mesa dok ne potrošimo smjesu.Zadnji red moraju biti krumpiri.
5.
Tepsiju pokrijemo folijom,stavimo peći otprilike 1 sat na 200 stupnjeva.Pred kraj sve zalijemo smjesom od jaja i vrhnja i pečemo još nekoliko minuta dok krumpiri ne požute.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive