utorak, 30. svibnja 2017.

ŽELITE LI BEZBJEDAN AUTO? U ovim vozilima niko nije poginuo tri godine...

ŽELITE LI BEZBJEDAN AUTO? U ovim vozilima niko nije poginuo tri godine...










 
Ovi automobili trenutno važe za najbezbjednije na svijetu…

Pozivajući se na rezultate istraživanja koje je sproveo američki Institut za sigurnost u saobraćaju (IIHS), “CNN” navodi jedanaest modela automobila u kojem niko u razdoblju od 2012. do 2015. godine nije smrtno stradao.




 
Istraživanje je obuhvatilo dosad najveći broj vozila koja su učestvovala u sudarima bez tragičnih posljedica na američkim drumovima. Većinom je reč o vozilima iz SUV segmenta što je i objašnjeno njihovim većim dimenzijama i većom težinom u odnosu na automobile koji na testovima izdržljivosti postižu jednako dobre rezultate, ali su u odnosu na pobednike dimenzijama manji, a kilažom lakši, time i podložniji činjenici da će u međusobnom kontaktu proći s većim oštećenjima koja mogu da naude putnicima, piše “Alo“.

Kako bi istraživanje bilo pravednije (ne prodaju se sve marke i svi modeli jednako) IHHS je statistiku ponudio nakon što ih je sveo na iste brojke, a onda i došao do zaključka da su najsigurnija vozila ova:

Audi Q7, Volkswagen Tiguan, Toyota Tacoma, Mazda CX-9, Audi A6, Jeep Cherokee, BMW 535 i BMW 535xi, Lexus RX 350, Lexus CT 200h, Mercedes-Benz GLE.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive