nedjelja, 7. svibnja 2017.

POHOVANE TIKVICE PEČENE U RERNI, PRSTE DA POLIŽETE :)

POHOVANE TIKVICE PEČENE U RERNI, PRSTE DA POLIŽETE :)










SASTOJCI:


  •      tikvice (kolicina po zelji)
  •      brasno
  •      jaja
  •      prezle
  •      oko 1/2 dcl ulja
  •      so, kolicina po zelji


PRIPREMA:

Tikvice pripremiti kao i za obicno pohovanje, oljustiti, iseci na tanke ploskice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brasno, jaja, prezle.



Redjati ih u pleh koji ste blago premazali, cetkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve, tri kapi ulja, koliko spadne sa cetkice. Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni.  Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, narocito zato sto zadrzavaju onu krckavost :). Patldzan je jos lepsi, ovako pohovan, od tikvica..normalno, moze i bez sira :)!
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive