četvrtak, 22. lipnja 2017.

DUGO MI NIKO NIJE SERVIRAO UKUSNIJI RUČAK NEGO MOJA PRIJATELJICA DANAS…PEČENO POVRĆE

DUGO MI NIKO NIJE SERVIRAO UKUSNIJI RUČAK NEGO MOJA PRIJATELJICA DANAS…PEČENO POVRĆE


 







SASTOJCI:


  • 1 kg krompira
  • 1 veza šargarepe
  • 1 celer
  • 1 keleraba
  • 2 tikvice
  • so, obična i malo krupnija morska
  • biber
  • peršunov list
  • po želji vegeta
  • ulje


PRIPREMA:

Svo povrće očistite, za početak.
Takodje, svo povrće iseckajte na sitne komade. Ja sam sve sem šargarepe isekla na kockice, a nju sam na kolutove.
Očišćeno povrće držite u hladnoj vodi do seckanja.




Kada ste isekli svo povrće, posolite ga, pobiberite, dodajte svež ili sušeni peršunov list, i, ako volite i koristite, malo vegete.
Prelijte svo povrće sa uljem i dobro sve izmešajte.
U tepsiju stavite papir za pečenje i premažite ga malo uljem. Znam da deluje bezveze, ali korisno je, jer se povrće u suprotnom malo uhvati za papir, pa je šteta, ne bude lepo, jer ga morate žuljati sa papira. Rasporedite povrće u tepsiji, prelijte sa ostatkom ulja iz posude u kojoj ste mešali povrće.
Stavite da se peče na 200°C dok ne omekša u sredini. Tada pojačajte temperaturu na 250°C i podignite malo više tepsiju ili uključite ventilator.
Izvadite rešetkastom kašikom, servirajte uz neki osvežavajuć prilog i uživajte. Prijatno!
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive