Pureće rolice sa špinatom
Pureće rolice sa špinatomProljeće definitivno budi ono najbolje u meni. Ponajprije želju za što ljepšim i šarenijim tanjurima na stolu iz kojih miriše tako opojno i lijepo, baš proljetno sasvim. Iz tog su razloga i nastale ove zgođušne šarene pureće rolice sa špinatom i pečenim jajima. Iako se prilikom pripreme ovog jela isprlja pokoji lonac više, jer ima tu svega – i pirjanog špiata i kajgane i umaka, rezultat tih sat vremena provedenih u kuhinji je doista čaroban. Budući je pureće bijelo meso po svojoj strukturi prilično suho, trebalo je smisliti način da rolice ipak ostanu podane i sočne, što mi je uz oveću dozu finog umaka na bazi vrhnja u kojemu se rolice pirjaju i uspjelo. Ukoliko niste ljubitelj puretine, na isti ovakav način možete pripremiti i rolice od piletine ili pak svinjskog karea, no meni se nekako baš puretina učinila najboljim izborom za ovo jelo. Punjenje od špinata sa mekanim ricotta sirom i kajganom, dalo je rolicama baš jednu posebnu aromu, a uz prilog kao što su domaći široki rezanci koje obavezno obilno zalijte bijelim umakom, dobit ćete i oku ugodno pravo proljetno blagdansko jelo koje bez imalorazmišljanja možete pripremiti kao ručak za Uskrs 😉 Evo recepta:
Pureće rolice sa špinatomPureće rolice sa špinatom
POTREBNO:
- 500 g purećih prsa
- 150 g špinata
- 2 jaja
- 100 g ricotta sira
- 100 ml bijelog vina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g sitra trapista
- 200 ml vode
- 2 žlice gustina
- 2 žlice mlijeka
- vegeta, sol, papar, žlica sjeckanog vlasca, češnjak
- 1 rajčica
PRIPREMA:
Od purećih prsa napraviti veće i tanke odreske.
Špinat blanširati kratko, izvaditi ga iz vode čim povene, ocijediti i narezati nožem što sitnije. Baciti nasjeckani špinat na tavicu sa malo maslaca, promiješati, dodati dvije žlice mlijeka, posoliti i popapriti. Dodati i sitno sjeckan jedan režanj češnjaka.
U drugoj tavici na malo maslaca ispržiti kajganu od 2 jaja.
Za nadjev pomiješati špinat, ricotta sir i kajganu. Dobivenim nadjevom premazati odreske, zarolati ih i rubove prikačiti čačkalicom.
Rolice pržiti na tavi na malo ulja sa svih strana dok lijepo ne porumene. Izvaditi ih tada na stranu pa na isto ulje doliti vino, vrhnje za kuhanje, vlasac, sol i papar pa pustiti da sve skupa zakuha. Tada uliti vodu u kojoj ste razmutili gustin i sitno sjeckanu rajčicu kojoj ste odstranili sve sjemenke.
Rolice složiti u vatrostalnu posudu za pečenje premazanu maslacem, zaliti ih pripremljenim umakom pa pokriveno peći u pećnici 30-40 minuta.
Pureće rolice sa špinatom poslužiti uz domaće široke rezance, umak i zelenu salatu. Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar