srijeda, 14. lipnja 2017.

SAMPITA OD 15 MINUTA! MORATE OVU PROBATI

SAMPITA OD 15 MINUTA! MORATE OVU PROBATI


 







Neka drugačija šampita! Uživajte!
SASTOJCI
ZA SAUM

  • 6 bjelanjaka
  • 24 kasike secera
  • malo manje od 1dl vode
  • prstohvat soli




ZA KORU

  • 6 zumanjaka
  • 6 kasika secera
  • 6 kasika brasna
  • 6 kas mlijeka
  • 6 kas ulja
  • 1 mala kasika praska za pecivo


PRIPREMA
Prvo napraviti koru. Umutiti zumanjke sa secerom u pjenastu masu, dodati, mlijeko, ulje, brasno i pzp.
U tepsiju staviti pek papir ili foliju, pomastiti, posuti brasnom i peci oko 15 min na 200 stepeni. Tepsija je 30x20
Kad se ohladi izvaditi iz tepsije, skinuti foliju i stavit na tacnu.
Za saum, staviti secer u serpu, dodati vodu i staviti da se kuha to možete učiniti odmah kada napravite koru.  Dok provrije smanjiti na najmanju T
Dok se voda kuha umutiti bjelanjke u cvrst snijeg, dodati so i nastaviti mutiti.
Dotle je secer sa vodom provrio...


Lagano dodavati vreo secer u cvrst snijeg NE ODJEDNOM...na pocetku po 2-3 kasike, kasnije povecavati i tako dok se ne potrosi sva tekucina.
Nastaviti mutiti na najvecoj jacini/brzini caa 10 min
Provjeriti kasikom kad se uzme i okrene, da ne klizi sa kasike, vec stoji cvrsto.
Na ohladjen biskvit staviti sampitu i poravnati, posuti sacokoladom u prahu, a i ne mora....
Staviti u frizider da se ohladi.
Posluživanje
Ja je izrezem odmah,prije nego sto ode na hladjenje.
Kolicina jaja se moze povecavati po zelji...Na 1 bjelanjak idu 4 kasike secera...
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Pošalji ovo e-poštom
Blogiraj ovo!
Podijeli na usluzi Twitter
Podijeli na usluzi Facebook

Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive