FANTASTIČNE LEDENE KOKOS KOCKE SA VIŠNJAMA ILI TREŠNJAMA
Sastojci
Za tamno testo:- 150 g mlevenih lešnika
- 200 g brašna
- 240 g putera
- 120 g šećera
- 4 kašike kakao praha
- 2 kašike šlaga
Za kokos testo:
- 400 g kokosa
- 200 g kandiranih trešanja
- 50 g suvih višanja
- 400 ml šlaga sa ukusom kokosa
- 3 kašike gustina
- 30 ml belog ruma
- 200 g slatke pavlake
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kesice šlag fiksa
- Za glazuru:
- 300 g crne čokolade
- nekoliko kapi ulja
Priprema
Sve sastojke za tamno testo izmiksajte, napravite jufku, umotajte u foliju i ostavite u frižideru. Posle 30 minuta testo razvijte oklagijom, stavite u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.U međuvremenu, zagrejte kokos šlag, dodajte gustin, 50 ml vode, sitno seckane višnje i kuvajte minut, uz stalno mešanje. Sipajte rum i kokos, još kratko prokuvajte, sklonite s ringle, ohladite i dodajte seckane trešnje.
Slatku pavlaku umutite sa vanilom i šlag fiksom, umešajte u kokos krem, nafilujte koru i ohladite dva sata u frižideru.
Čokoladu otopite na pari sa malo ulja, prelijte ohlađen kolač, isecite na kocke i servirajte.
0 komentari:
Objavi komentar