SELJAČKI LONAC - KAKO JE SAMO DOBAR, OVO MORATE PROBATI...
Sastojci
- 300g mljevenog mesa
- 1 luk
- 1 cehne bijelog luka
- 5-6 krompira
- 1 koncentrat od rajcice (70g)
- so, biber, crvena mljevena paprika
- 1 kafena kasika suhog persuna
- 4 mrkve
- 2 rajcice
- 300ml povrtnog temeljca
- 1 konserva crvenog graha (255g)
- ulje
- 1/2 kafene kasike secera
Priprema
1.Zagrijat ulje u dubljoj tavi, przit meso, dodati oba sjeckana luka, dodat i krompir rezan u kocke pa zacinit sa so, biberom i paprikom. Dodati koncenrat dobro promijesat pa preliti sa temeljcom, dodat secer, sjeckanu mrkvu, persun i pustit da se kuha, povremeno dodavat vode pomalo.Ubacit sjeckanu rajcicu.
Pred kraj kuhanja dodat opran grah, sve dobro promjesat i zacinit na kraju.
2.
Razne kombinacije povrce su moguce, stavite sta volite i sta se nade u kuci: paprika, grasak itd.
Posluživanje
Posluzit vruce uz hljeb. Moji vole svi.
Zelim vam ugodan tek!!!
0 komentari:
Objavi komentar