utorak, 13. lipnja 2017.

SELJAČKI LONAC - KAKO JE SAMO DOBAR, OVO MORATE PROBATI...

SELJAČKI LONAC - KAKO JE SAMO DOBAR, OVO MORATE PROBATI...









 

Sastojci


  • 300g mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 cehne bijelog luka
  • 5-6 krompira
  • 1 koncentrat od rajcice (70g)
  •   so, biber, crvena mljevena paprika
  • 1 kafena kasika suhog persuna
  • 4 mrkve
  • 2 rajcice
  • 300ml povrtnog temeljca
  • 1 konserva crvenog graha (255g)
  • ulje
  • 1/2 kafene kasike secera



 
Priprema

1.
Zagrijat ulje u dubljoj tavi, przit meso, dodati oba sjeckana luka, dodat i krompir rezan u kocke pa zacinit sa so, biberom i paprikom. Dodati koncenrat dobro promijesat pa preliti sa temeljcom, dodat secer, sjeckanu mrkvu, persun i pustit da se kuha, povremeno dodavat vode pomalo.Ubacit sjeckanu rajcicu.

  Pred kraj kuhanja dodat opran grah, sve dobro promjesat i zacinit na kraju.
2.
Razne kombinacije povrce su moguce, stavite sta volite i sta se nade u kuci: paprika, grasak itd.
Posluživanje
Posluzit vruce uz hljeb. Moji vole svi.
Zelim vam ugodan tek!!!
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive