subota, 17. lipnja 2017.

Fusilli u umaku od gljiva

Fusilli u umaku od gljiva








Danas je opet bio jedan od onih dana kada sam se sa djecom zadržala predugo vani. Uletitli smo u stan oko podne a ručak je morao biti gotov brzinom svjetlosti jer su bili ‘gladni, pregladniii’. Budući da tjestenina kod nas doma uvijek prolazi a najbrže je gotova, tako sam danas za ručak zmućkala jedan fini umak od gljiva i to uz pomoć juhe od gljiva iz vrećice. Baza za umak je bio jedan mali luk i nešto suhog vrata i mesnatog špeka što se uz dodatak kiselog vrhnja savršeno stopilo s okusom gljiva iz vrećice. Ako ste vegetarijanski nastrojeni, samo iz recepta izbacite suhi vrat i dobili ste fino bezmesno jelo. Kako nam ručak ne bi bio preslab kalorijski (ako je to uz toliko vrhnja uopće moguće 😉 ) skuhala sam kao predjelo domaću Ampren juhu i sasvim lijepo smo se najeli.

Potrebno:



  • 10 dag suhog vrata
  • 20 dag mesnatog špeka
  • 1 manji luk
  • 1 juha od gljiva iz vrećice
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • tjestenina – fusilli

Priprema:


Na malo ulja pirjati narezani luk, špek i vratinu dok se špek ne zapeče.
Doliti 4 dl dl vode, promiješati i pustiti da prokuha. Tada uz miješanje pjenjačom usipati juhu iz vrećice pa kuhati na laganoj vatri oko 15 min. dok se umak ne zgusne.
Pred kraj dodati 3 velike žlice kiselog vrhnja. Po potrebi začiniti, ili dodati malo gustina ako je prerijetko.
Poslužiti uz kuhane fusille ili neku drugu tjesteninu po želji. Fusilli (spirale) najbolje pašu uz ovakve kremaste umake jer su doslovce ‘gutači umaka’ i savršeno se sljubljuju s umakom. Svakako probajte.

Dobar tek!
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive