Neobična španska kajgana
Neobična španska kajgana
Ovaj omlet u kombinaciji sa povrćem daće vam svu neophodnu energiju za početak radne nedelje.
Sastojci
- maslinovo ulje 2 kašike
- puter 1 kašika
- mladi krompirići 1/2 kg
- luk 1 glavica
- crvena paprika babura 1 velika
- mleveni beli luk 1 kašičica
- so 1 kašičica
- biber 1/2 kašičice
- jaja 10
- seckani peršun 2 kašike
- Kako pripremiti
Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte krompir u tiganj, u sloju ravnomerno. Kuvajte 6-7 minuta, uz povremeno okretanje, dok ne dobije lagano zlatnu nijansu. Dodajte luk, paprike, beli luk i so. Pažljivo umešajte u krompir. Kuvajte tri minuta, dok luk ne postane staklast.
U velikoj posudi umutite jaja sa preostalom solju i biberom i umešati peršun. Prelijte preko krompira smesu. Lagano mešajte. Pecite na umerenoj temperaturi dok jaja ne budu gotova.
Prebacite omlet polako na tacnu i servirajte uz tortilju. Prelite maslinovim uljem preko vrha i isecite na kriške.
0 komentari:
Objavi komentar