ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

JEDNOM KAD PROBATE POSTAĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA: UMAK PILETINA

JEDNOM KAD PROBATE POSTAĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA: UMAK PILETINA








Odlicno jelo !!! Moglo bi se reći fenomenalno….

SASTOJCI


  • 6-7 kom. pileci nadbatak ili batak
  • 1 veca glavica luka
  • 2 velike mrkve
  • 1 peperoncini/ friska feferonka
  • 3-4 kas. ulja
  • 1 dl. bijelo vino
  • 5 dl. pileceg temeljca
  • 0,5 dl. vrhnja za kuhanje
  • sol ili vegeta, biber


PRIPREMA

Ugrijati u dubokoj tavi ulje.
Meso oprati pa posusiti, posoliti.
Poprziti s obe strane da dobije boju, porumeni.
Sve to raditi na laganoj vatri.

Sada dodati mrkvu isjeckanu na kolutice, luk sitno sjeckan i sitno sjeckan peperoncini.
Lagano dinstati oko 5-10 minuta.
Zaliti s pilecim temeljcem, vinom.
Kuhati na lagano oko 50 minuta.
Do sat vremena.
Prid sam kraj kuhanja, dodati jos vrhnje za kuhanje probati ako treba dosoliti ili povegetiti, biberit.
Umak mora na kraju biti manje od pola nego je bilo na pocetku.
Posluziti uz pire krumpir ili risotto.
Izvor: www.coolinarika.com…
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive