ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

JAKO FINO, LJETNO JELO. MOZE SE NAPRAVITI S PATLIDŽANIMA I/ILI TIKVICAMA. PRINCIP JE ISTI

JAKO FINO, LJETNO JELO. MOZE SE NAPRAVITI S PATLIDŽANIMA I/ILI TIKVICAMA. PRINCIP JE ISTI


Fotografija korisnika/ce Recepti za brza i jednostavna jela.



Sastojci


  • 4 patlidžana (ca 1kg)
  • soli
  • malo ulja za przenje
  • 500 grama nemasnog mljevenog mesa (junetina)
  • 1 kriska starog kruha (ca 75 grama)
  • ca 1 dl mlijeka
  • 1/2 glavice luka
  • 1 jaje
  • 50 grama sira ribanca (parmezan) + za posipanje
  • sol, papar, malo chilija
  • 2 zlice sjeckanog persuna

Za umak

  • 750 ml pasirane rajcice ili sjeckane iz konzerve
  • 2 cesnja cesnjaka
  • sol, papar
  • 10-12 listova bosiljka

Priprema

1.
Patlidžne ocistiti, narezati na snitice debljine 3-4 mm., nasoliti i ostaviti da odstoje oko pola sata. Patlidžane malo oprati i staviti u cjediljku da se ocijede. Na tavi ugrijati vrlo malo ulja, patlidžan malo posusiti s papirnatim ubrusom i svaku sniticu prepeci da porumeni. Postupak ponoviti dok ne potrosite sav patlidžan. Ja sam izvukla od 4 manja patlidžana 24 snitice i toliko sam i “sarmica” napravila. Ovaj korak mozete napraviti i dan ranije.
2.
Natopiti kruh u mlijeko. Nasjeckati na sitno luk. Ocijediti kruh. Pomijesati: meso, luk, namoceni kruh, ribanac, jaje, sol, papar, sjeckani persun, sve dobro promjesati rukama.
3.
Za umak na malo maslinovog ulja propeci sjeckani cesnjak, tek toliko da pusti miris. Dodati rajcicu, zaciniti i malo prokuhati. Ako ste uzeli pasiranu rajcicu dovoljno je samo prokuhati par minuta, a ako koristite rajcicu iz konzerve onda ju prokuhajte 15-ak minuta. Bosiljak se dodaje pred pecenje.
4.
Mjesavinu mesa podijelite na toliko dijelova koliko imate kriskica patlidžana. Na svaku krisku staviti jedan dio, zarolati.
5.
Na dno jedne vatrostalne posude nanijeti malo umak
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive