utorak, 13. lipnja 2017.

PUNJENE TIKVICE KADA IH PROBATE POSTAĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA

PUNJENE TIKVICE KADA IH PROBATE POSTAĆE STALAN GOST VAŠEG STOLA









Sastojci


  •      6 - 8 tikvica
  •      2 glavice crnog luka
  •      1/2 kg mlevenog mesa
  •      3 čena belog luka
  •      1 jaje
  •  1 šoljica pirinča (skuvanog)
  •       Za bešamel:
  •      1 i 1/2 kašika brašna, malo ulja
  •      1/2 l mleka
  •      5 čaša kiselog mleka
  •       malo mirođije
  •       začini (so, biber, vegeta)
  •      150 gr gaude


Priprema

    Mleveno meso propržiti sa crnim lukom i začiniti. Kad se prohladi, dodati obaren pirinač, beli luk i jaje.
    Tikvice oljuštiti (ako su mlade, samo ih dobro oprati i ostaviti sa korom) i izdubiti im sredinu.
    Blago posoliti svaku tikvicu, pa ih puniti filom.


   
Napraviti bešamel sos (na malo ulja propržiti brašno, ali paziti da ne potamni, pa naliti mleko, i ostaviti da provri). Začiniti po ukusu i kuvati ga 5 minuta, pa ostaviti da se prohladi.
    Tikvice složiti u vatrostalni sud, pa ih preliti bešamel sosom. Između tikvica , u sos dodati malo sredine tikvica, koja je ostala kad smo ih izdubili. Posuti mirođijom.
    Gaudu (ili neki drugi sir) izrendati, pa posuti preko tikvica. Staviti u rernu i zapeći na oko 180 stepeni, oko 30 minuta. Servirati sa kiselim mlekom.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive