HRSKAVE TIKVICE NA UKUSAN I JEDNOSTAVAN NAČIN
Sastojci
- 6 tikvica
- 2 male kasike soli
- Za pohovanje
- 4 bjelanceta
- 2 kasike vode
- 1.5 solja brasna (solja 250 ml)
- 1 mala kasika bijelog luka u prahu
- 1/4 male kasike bibera
- 1/4 male kasike soli
- 1/2 solje parmezan sira
- 2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
- 10 tak kasika ulja
Priprema
1.Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela.
Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata.
Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode
2.
Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu.
3.
Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice.
4.
Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.
0 komentari:
Objavi komentar