srijeda, 14. lipnja 2017.

HRSKAVE TIKVICE NA UKUSAN I JEDNOSTAVAN NAČIN

HRSKAVE TIKVICE NA UKUSAN I JEDNOSTAVAN NAČIN


 






Sastojci


  • 6 tikvica
  • 2 male kasike soli
  • Za pohovanje
  • 4 bjelanceta
  • 2 kasike vode
  • 1.5 solja brasna (solja 250 ml)
  • 1 mala kasika bijelog luka u prahu
  • 1/4 male kasike bibera
  • 1/4 male kasike soli
  • 1/2 solje parmezan sira
  • 2 solje krusnih mrvica(ja sam koristila JapanskePanko mrvice)
  • 10 tak kasika ulja


Priprema

1.
Tikvice oguliti,presjeci na pola i svaku polovinu presjecu uzduz na 3 dijela.
Staviti u cjediljku,posoliti i ostaviti da odstoji i cijedi se oko pola sata.
Nakon pola sata oprati tikvice i ocijediti ih od viska vode
2.
Vecu tepsiju obilato premazati uljem i staviti na stranu.
3.
Tikvice prvo uvaljati u mjesavinu brasna,parmezana i zacina,pa u umucena bjelanca u koja ste dodali 2 kasike vode i na kraju u krusne mrvice.
4.
Tikvice poredati u tepsiju,poprskati ostatkom ulja i peci na 210 stepeni 35 minuta ili dok fino ne porumene.
Share:

0 komentari:

Objavi komentar

BTemplates.com

REKLAMA

LAJKER

Blog Archive